SKYTEDRAMA: En væpnet mann har forskanset seg i hovedkvarteret til en føderal etat utenfor USAs hovedstad Washington etter å ha skutt en vakt, melder lokale medier. Foto: AP Photo/Cliff Owen
SKYTEDRAMA: En væpnet mann har forskanset seg i hovedkvarteret til en føderal etat utenfor USAs hovedstad Washington etter å ha skutt en vakt, melder lokale medier. Foto: AP Photo/Cliff OwenVis mer

Vakt drept i skytedrama ved føderalt kontor i USA

Gjerningsmann pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En væpnet mann angrep hovedkvarteret til en føderal etat utenfor USAs hovedstad Washington og skjøt en sikkerhetsvakt, melder lokale medier, ifølge NTB.

Amerikanske medier melder rundt klokka 04.20 i natt at vakten døde av skadene og at gjerningsmannen er pågrepet.

Vakten som ble skutt ved US Census Bureaus kontorer i Suitland i delstaten Maryland, ble fraktet til sykehus med kritiske skader.

NBC meldte like før klokka tre at gjerningsmannen hadde forskanset seg inne på kontorene. Journalister på stedet sier de har hørt en rekke smell fra bygningskomplekset, men det er uklart om det dreier seg om skudd.

Ansatte i bygningene, som også huser andre føderale byråer, er blitt bedt om ikke å forlate området, sier talsmann Michael Cook til Washington Post.

CNN melder om to skyteepisoder i Washington innen kort tid. Ved Census Bureau og ved H Street.

Det er ikke kjent om de to skyteepisodene har noen sammenheng med hverandre.