Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vakt skutt og drept utenfor abortklinikk

En sikkerhetsvakt ved en abortklinikk i Melbourne i Australia ble skutt og drept i dag, opplyste politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har arrestert en mistenkt og beslaglagt et våpen. To menn på venteværelset ved klinikken skal ha overmannet gjerningsmannen og dermed avverget en massakre, ifølge politiet.

Klinikken var den første som tilbød aborter og graviditetsrådgivning i Melbourne da den åpnet i 1972, og har ofte vært skyteskive for abortmotstandere.

Den australske greina av antiabortorganisasjonen Right to life tar avstand fra skytingen, men sier de ikke er overrasket over hendelsen.

- Med tanke på hva som foregår på disse stedene er det et under at det ikke har vært flere av disse hendelsene, sier presidenten for organisasjonen Margaret Tighe.

- Ufødte barn blir drept der. Når du vet det, er det ikke rart at noen vil ønske å ta loven i egne hender, legger hun til.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling