Vakt ved USAs ambassade i Tel Aviv angrepet med kniv

Gjerningsmannen er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En vakt ved USAs ambassade i Tel Aviv er blitt knivstukket, melder nyhetsbyrået Reuters.

Gjerningsmannen var ifølge israelsk radio bevæpnet med en kniv og en øks. Han er nå pågrepet av politiet. Vakten fikk skader i beinet.

Først ble det meldt at en person hadde skutt mot ambassaden, men politiet i Tel Aviv tilbakeviser nå dette. Vakten som ble angrepet avfyrte imidlertid fire varselskudd.

Israelsk gjerningsmann Orit Friedman, talskvinne for politiet i Tel Aviv, sier at gjerningsmannen er en israelsk mann i 40-åra. Motivet for angrepet er foreløig ikke kjent, men angrepet er trolig ikke politisk motivert, ifølge politiet.

Den amerikanske ambassaden har hittil ikke kommentert saken, ifølge nyhetsbyrået AP.

Nyheten om angrepet kommer like etter at det ble kjent at USAs utenriksminister Hillary Clinton reiser til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu.

Hun er ventet å fly til Israel i dag, og skal møte Netanyahu i morgen, ifølge en israelsk kilde.

Mulig våpenhvile Clintons reise til Midtøsten skjer samtidig som Egypt forsøker å forhandle fram en våpenhvile mellom Israels regjering og Hamas på Gazastripa.

Det internasjonale presset mot partene i Midtøsten, og også Egypt, er de siste dagene trappet opp i et forsøk på å få slutt på konflikten. Over 100 palestinere og tre israelere har mistet livet i stridshandlingene de siste seks dagene

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kom mandag til Kairo for å legge press på våpenhvileforhandlingene. Tirsdag skal han treffe forhandlingspartnerne i Egypt og Israel.

Utsetter bakkeoperasjon Israel vil vente med å gjennomføre en bakkeoperasjon på Gazastripen, opplyser en kilde til AFP. Invasjonsplanene settes «midlertidig på vent», ifølge kilden.

Israels regjering har tidligere gitt beskjed om at den ønsker en våpenhvile med Hamas på ett eller to døgn innen man begynner forhandlingene om en lengre våpenhvile.

Dagbladet følger saken.