Vakte avsky over hele verden da hun spente bein på flyktninger. Nå er hun dømt

Betinget dom, med prøvetid på tre år.

SPARKET FLYKTNINGER: Denne videoen viser episoden der en ungarsk kamerakvinne spenner bein på en flyktning som løp fra politiet med et lite barn i armene. Kvinnen fikk sparken etter episoden. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Ungarn i september 2015 ble en journalist for ungarske N1TV, Petra László, filmet da hun satt ut beinet på en mannlig, syrisk flyktning. Mannen prøvde å løpe fra politiet med et barn i armene.

Du kan se videoen øverst i saken.

Kvinnen fikk sparken fra den nettbaserte TV-kanalen etter hendelsen, og nå er hun dømt til tre års betinget fengselsstraff, med en prøvetid på tre år, for brudd på offentlig ro og orden.

Det skriver BBC.

Flyktningkrisen

Det var den ungarske påtalemyndigheten som opprettet en straffesak mot kvinnen.

Dommeren Illes Nanasi sa at oppførselen hennes var i strid med sosiale normer, og avviste forsvarsadvokatens argument om at hun prøvde å beskytte seg selv.

Hendelsen skjedde idet flere hundre flyktninger tok seg gjennom sperringene ved den ungarske-serbiske grensa, da de forsøkte å rømme fra politiet for å komme inn over grensene.

«Ikke hjerteløs»

Ifølge BBC vil hun anke dommen.

I ettertid forklarte hun handlingen med følgende:

- Kameraet gikk, og hundrevis av flyktninger brøt seg gjennom sperringene. En av dem kom løpende mot meg, og jeg ble redd, skrev hun i et brev til avisa Magyar Nemzet.

Hun benektet at hun var en «hjerteløs person» eller rasist.

- Jeg fortjener ikke den politiske heksejakta mot meg, ei heller drapstruslene.

Også under rettssaken skal hun ha brutt ut i tårer og sagt at hun har blitt «utsatt for en hatkampanje».