- Vaktene stengte dørene

Vaktene i kjøpesenteret blokkerte utgangene for å hindre kundene i å komme unna uten å betale. Minst 300 mennesker er omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rosa ResquÝn forteller at hun hørte noen rope til vekterne at de skulle lukke utgangsdørene etter at det ble hørt en kraftig eksplosjon og brannen begynte.

«Lukk dørene, lukk dørene. Ingen slipper ut uten å betale,» sa ResquÝn at vekterne ropte. Hun slapp ut av supermarkedet som ved et mirakel.

En annen overlevende, 23 år gamle Juan Morinigo, sa at det begynte å regne ild over ham mens han sto i kassa og betalte. Han kom seg så vidt ut før utgangsdørene ble stengt.

- Etter det kom ingen flere seg ut, sa han.

Brannen i går startet midt på dagen lokal tid, da kjøpesenteret var stappfullt av mennesker.

Minst 283 er funnet døde så langt, sier landets politisjef til Reuters, men antallet ventes å stige ytterligere. Brannmannskapene bar sent i går kveld fortsatt ut forbrente kropper.

Brannen skal ha blitt sparket i gang av en lekk gasstank. Ifølge polititjenestemenn var det en kraftig eksplosjon sekunder før flammene tok over kjøpesenteret.

En talsmann for politiet, Santiago Velasco, sa at politiet hadde talt opp 300 skadde.

Årsaken til ulykken er ukjent, men tjenestemenn sa det var en eksplosjon sekunder før brannen begynte, melder NTB.

Supermarkedets eier, Juan Pio Paiva, har overgitt seg til myndighetene etter brannen, men avviser kategorisk at det var gitt ordre om å stenge bygningens dører.

- Jeg har aldri sett en katastrofe som dette, sier Helseminister Julio Cesar Velazquez, ifølge BBC News Online.

Kapasiteten ved offentlige sykehus er sprengt, og myndighetene ber nå private sykehus å bistå i å ta seg av skadde og døde.

GRUSOMME SCENER: En forbrent mann blir båret bort av brannmannskapene.
FORTVILT: Her forsøker en uidentifisert mann å komme sønnen til unnsetning. Han er igjen inne i det brennende kjøpesenteret.