Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vaktene var voldelige

OSLO/HEMSEDAL (Dagbladet.no): Det er fortsatt ingen spor etter 16 år gamle Jonas Fredbo. Ungdommer hevder turarrangørens vakter brukte grov vold, og la deltagere i håndjern. Politiet ber alle vakter melde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for omfattende søk med letemannskaper, hunder, helikopter og dykkere har politiet fortsatt ingen fysiske spor etter Jonas Fredbo. 16-åringen fra Vestfold ble meldt savnet under en utflukt til Hemsedal sist helg. Bygninger i området er også gjennomsøkt uten resultat. Nå retter politiet fokus mot vaktene til selskapet som arrangerte utflukten.

- Vi har vitneobservasjoner som tilsier at flere vakter utviste utilbørlig og tildels grov vold mot ungdommer den helgen. Vi vet at selskapet hadde over 30 vakter i Hemsdeal. Disse anmodes på det sterkeste å ringe politiets tipstelefon, sa politiadjutant Petter Solberg fra Ringerike politisdistrikt på en pressekfoneranse i dag.

Ungdommer som var i Hemsedal sist helg sa i går til Dagbladet at vaktene brukte vold. De skal blant annet ha lagt tenåringer i håndjern.

- Vi vil uansett finne disse vaktene, men for å lette etterforskningen ber vi alle vaktene kontakte oss omgående. Jeg vil understreke at det ikke er rettet bestemte mistanker mot noen, sa Solberg.

Ber om tips

Politet ber nå lokalbefolkningen i Hemsedal søke gjennom bolighus, driftsbygninger, løer og andre bygninger på sin eiendom.

- På grunn av sakens karakter er svært avhengige av hjelp fra publikum, sa lensmann Per Egil Garborg på pressekonferansen.

Politiet har nå opprettet en egen tipstelefon på nummer 32 02 95 11. Kripos sender i morgen to nye etterforskere til Hemsedal.

Hele Norges coronakart