Vakter mot russerhorer

Rica Hotell Alta har leid inn et privat vaktselskap for å sørge for at russiske prostituerte ikke slipper inn på hotellet. Istedet forvises unge og eldre russiske kvinner til bakgårder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellgjestene ble vekket mitt på natta. Ikke bare av bråk, men av tilbud om å kjøpe sex fra de russiske kvinnene som vandret rundt i gangene. Hotellet i Alta sentrum har vært en sentral base for den russiske prostitusjonen i nord. Norske menn leier rom, og inviterer med seg russiske 'venninner'. Nå har hotellet leid inn vakter som skal sørge for at russiske prostituerte ikke kommer så langt som til heisen.

- Halvtimesbesøkene på rommene måtte vi få slutt på. Vi vokter vårt eget rykte, sier hotelldirektør Knut Sigurd Pettersen til Nordlys.

Gjestene klaget

Mange av gjestene som ikke var spesielt interessert i sextrafikken klaget til hotell-ledelsen. Etter at campingplassen i bygda stengte dørene for russiske gjester har stadig flere trukket ned til sentrumsområdet. Det har ført til økt prostitusjon i sentrum og på hotellet.

- Vi risikerer å miste alle helgegjestene våre. Vi kan ikke leve med et rykte om prostitusjon og nattebråk ved vårt hotell, oppgir Pettersen som forklaring på hvorfor hotellet har engasjert vakter fra torsdag til søndag for å hindre russiske kvinner adgang. Kriteriene for å stoppe de uønskede gjestene er utseende og bråk.

- Rasisme

Reaksjonene lar ikke vente på seg.

- Det er forkastelig å iverksette slike tiltak mot ei folkegruppe, og mot bare ett kjønn. Norske menn må rammes, tordner Henrik Brogerg i Antirasistisk senter i Tromsø til Nordlys.

Han mener at det er de russiske kvinnene som utnyttes og at alle tiltak må rettes inn på å ramme horekundene.

I bakgårder

- Her skal det ikke etableres kjøp og salg i dag, sier lensmannsbetjent Svein Erling Mikaelsen. Det er lørdag ettermiddag og Mikaelsen patruljerer torget i Alta for å hindre russerhandel midt i den mer ordinære lørdagshandelen. De selger først og fremst sprit, tobakk og souvenerirer. Med stadig flere stengte dører forvises salget til bakgårer og busser som de russiske kvinnene bor i når de er på Norgesbesøk.