Vaktmesteren er tilbake

Navn: Trond-Viggo TorgersenAlder: 48 årYrke: TV-personlighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Han har underholdt mange siden han første gang satte sine bein i et radiostudio en gang på 70-tallet, borgersønnen fra Montebello på Oslos beste vestkant. Som selvfølgelig måtte bli lege, når han først skulle velge seg en borgerlig profesjon. Sommeren 1979 utførte han sin første blindtarmoperasjon som turnuskandidat på Aust-Agder Sentralsykehus i Arendal. Siden er det ikke blitt så mange flere.
  • Men Spellemannpris er det blitt, og et utall TV-opptredener i egne og andres programmer. Den aller siste som programleder for den store TV-aksjonen til inntekt for SOS-barnebyer sist helg. En aksjon som traff Trond-Viggo på hjemmebane. For mannen har jo også vært barneombud i sju år. Og satt tydelige spor etter seg. Spør du dagens unger om hvem som er barneombud, vil de fleste riste på hodet, stirre på deg, og legge til: «Men Trond-Viggo har vært...».
  • TV-serien hans om kroppen og dens mangslungne funksjoner tidlig på åttitallet er det mange av dagens unge voksne som aldri glemmer. Dagens og framtidas unger vil også få gleden av å oppleve denne både pedagogiske og kontroversielle, men samtidig underholdende gjennomgang av kroppen fra topp til bunn. For med dagens økonomiske situasjon i NRK, kommer denne serien til å bli sendt i reprise både titt og ofte.
  • Etter en periode som påsatt redningsmann i minikanalen NRK2, har Trond-Viggo Torgersen vært spesialrådgiver for fjernsynsdirektør Hans Tore Bjerkaas med planleggingsansvar for NRKs digitale framtid. Men nå kler han av seg rådgiveruniformen og ifører seg sløydfrakken - for Vaktmesteren skal opp fra kjelleren og fram på lørdagskveldens TV-skjermer igjen.
  • Over jul setter Trond-Viggo seg på flyet til Hollywood og USA for å suge til seg inntrykk og bli inspirert til familiesamlende underholdningsinnslag som skal stadfeste NRKs rolle som lørdagskanalen også neste høst.
  • På teaterscenen har han også gjort seg bemerket. Siste gang i fjor høst med den kritikerroste familiemusikalen «Hjalmar og Flode» på Oslo Nye Teater. Men også i Bergen, byen han kaller sitt hjem, har han satt opp musikaler. I Bergen bor og arbeider også kona Kristin Helle-Valle, så det blir fortsatt langpendling for Trond-Viggo. Når han vil enda lenger bort fra barna, tar han med seg kona til Venezia, der ekteparet har hatt mange romantiske stunder sammen.