Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valdres-saken: Aktors påstand kommer i dag

Det moren til avdøde Angelica (13) er tiltalt for, kan gi fengsel i inntil 15 år. Onsdag holder aktor sin prosedyre og legger ned påstand om straff.

PÅSTAND: Det moren til avdøde Angelica (13) er tiltalt for, kan gi fengsel i inntil 15 år. Onsdag holder aktor sin prosedyre og legger ned påstand om straff.Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅSTAND: Det moren til avdøde Angelica (13) er tiltalt for, kan gi fengsel i inntil 15 år. Onsdag holder aktor sin prosedyre og legger ned påstand om straff.Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nå 46-årige moren er tiltalt for grov mishandling i nære relasjoner – paragraf 283 i straffeloven av 2005.

I tiltalen trekker aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe, blant annet fram at mishandlingen er grov på grunn av dens varighet, at den er utført på en særlig smertefull måte og at den er begått mot en forsvarsløs person. Bakgrunnen for tiltalen er blant annet at moren gjentatte ganger skal ha unnlatt å sørge for at datteren fikk nødvendig helsehjelp og behandling.

Forsvarerne, advokatene Aasmund Sandland og Ann Turid Bugge, har på sin side framhevet at ingen omsorgspersoner, så vidt dem bekjent, har blitt stilt for retten for et dødsfall som følge av spiseforstyrrelser.

13-årige Angelica Heggelund ble funnet død på en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015. Obduksjonen viste at hun døde av avmagring, eventuelt i kombinasjon med nedkjøling.

Rettssaken mot moren går for Valdres tingrett, men av praktiske årsaker er retten satt i tinghuset på Gjøvik. Torsdag er det forsvarernes tur til å holde sin prosedyre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling