Valdres-saken:

Valdres-saken: Moren får strengere straff

Moren i Valdres-saken er i Høyesterett dømt til tre års ubetinget fengsel. Det er en kraftig skjerping i forhold til lagmannsrettens dom.

SKJERPER STRAFFEN: Bildet viser den tiltalte i Eidsiva lagmannsrett tidligere i år, hvor hun ble dømt til åtte måneders fengsel. Høyesterett skjerper straffen, og dømmer kvinnen til tre års fengsel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKJERPER STRAFFEN: Bildet viser den tiltalte i Eidsiva lagmannsrett tidligere i år, hvor hun ble dømt til åtte måneders fengsel. Høyesterett skjerper straffen, og dømmer kvinnen til tre års fengsel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Moren i Valdres-saken dømmes av Høyesterett til 3 års fengsel for ikke å ha skaffet hjelp til datteren Angelica, som døde på familiehytta i Valdres nyttårsaften 2015. Obduksjonen viste at hun døde av avmagring – eventuelt i kombinasjon med nedkjøling.

Angelica var 13 år da hun døde 31. desember 2015. Hun var flere år i forveien diagnostisert med anoreksi. Aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe, mente moren bevisst unndro datteren fra kontroll og oppsyn fra helsevesenet, blant annet ved ikke å dukke opp til møter, og oppgi gal adresse til hytta.

Angelicas mor ble i mai i fjor dømt til tre års ubetinget fengsel i Valdres tingrett. Saken ble anket til Eidsivating lagmannsrett.

I lagmannsretten forklarte kvinnen seg detaljert om hendelser i forkant av at datteren døde, i motsetning til i tingretten, der hun ikke forklarte seg.

14. februar ble kvinnen kjent skyldig i grov mishandling, men frifunnet for å ha hensatt Angelica i hjelpeløs tilstand. Straffen ble da satt til åtte måneders betinget fengsel med en prøvetid på to år.

Saken ble anket videre til Høyesterett, som altså legger seg på samme straffeutmåling som tingretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer