DØDE: Ei 13 år gammel jente ble funnet død i en hytte på Beitostølen på nyttårsaften 2015. Nå vet ikke politiet hvor moren er. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DØDE: Ei 13 år gammel jente ble funnet død i en hytte på Beitostølen på nyttårsaften 2015. Nå vet ikke politiet hvor moren er. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Valdres-saken:

Valdres-saken: Moren møtte ikke til psykiatrisk vurdering

Politiet vet ikke hvor hun er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til jenta som døde på Beitostølen nyttårsaften 2015, møtte ikke opp til vurdering hos psykiater. Dermed er rettssaken mot henne fortsatt i det blå.

Politiet vet ikke hvor hun er, melder Budstikka onsdag.

- Politiet har søkt etter henne, men vi har foreløpig ikke funnet ut hvor hun befinner seg, sier statsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

I juni år besluttet Valdres tingrett at det skulle gjøres en ny vurdering av den 45 år gamle kvinnen.

Synne Sørheim, overlege og spesialist i psykiatri, ble oppnevnt for å vurdere om kvinnen «er i stand til å møte i retten, og herunder når hun vil være i stand til å møte».

Ifølge avisa skulle vurderingen finne sted i begynnelsen av august, men tiltalte møtte ikke opp etter avtale.

Moren, som er tiltalt for grov mishandling av sin 13 år gamle datter, brøt sammen dagen etter at rettssaken startet i Valdres tingrett, med lokaler i Gjøvik, 24. april i år. Rettssaken ble på bakgrunn av en legeerklæring utsatt på ubestemt tid. Den 45 år gamle kvinnen nekter straffskyld.

(NTB)