Valentin (11) knivstukket 44 ganger

Blodsporet strakk seg over halvannen kilometer. Mann i 50-årene pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frankrike er rystet av et blodig barnedrap. Elleve år gamle Valentin ble funnet drept i den lille landsbyen Lagnieu nord for Lyon natt til tirsdag, melder LeMonde.

- Jeg likte ham kjempegodt. Det var et sjokk å høre hva som hadde skjedd, og nå, nå savner jeg han, forteller kameraten Maxence (10) til AFP.

Blodsporet strakte seg over halvannen kilometer, og politiet trodde først det dreide seg om et angrep fra en villhund. De rettsmedisinske undersøkelsene slo imidlertid raskt fast at han var blitt myrdet. Valentin var blitt knivstukket 44 ganger, i halsen, brystet og i armene.

- Barnet døde av en rekke knivstikk i brystet, opplyser Jean-Paul Gondelière ved påtalemyndigheten i Bourg-en-Bresse.

Mann arrestert 

I dag pågrep politiet i Agen i det vestlige Frankrike en mann som kan ha vært involvert i drapet på Valentin.

- Vi har arrestert en mann i 50-årene som har oppført seg mistenkelig, sier politiinspektør Olivia Poupot til leFigaro .

Etterforskere fra Lyon bega seg umiddelbart til Agen for å avhøre mannen. Politiet understreker at de foreløpig ikke kan være sikre på at de har tatt gjerningsmannen.

Valentin (11) knivstukket 44 ganger

- Det har kommet fram informasjon i de foreløpige avhørene som tyder på at han ikke var i området da gutten ble drept, sier en kilde i Agenpolitiet til avisen.

Kan ha morderens DNA

Politiet sperret i går av hele veien hvor gutten ble funnet, og gjennomgikk det lange blodsporet i håp om at det skulle gi noen svar på hvordan mordet forløp.

- Enten så er alt barnets blod, og man kan tenke seg at han ble såret et annet sted og så slepte seg like bort til stedet hvor han ble funnet. Eller så kan det være blod fra morderen når denne rømte fra åstedet, dersom gjerningsmannen selv ble såret under angrepet, sier Gondelière til AFP. Han understreker at i så tilfelle vil de ha morderens DNA.

De mange stikkskadene på hender og armer tyder på at elleveåringen skal ha forsøkt å forsvare seg mot morderen.

Ingen i landsbyen skal ha hørt rop om hjelp eller lagt merke til biler i gatene.

Sist sett på sykkel

Mordkvelden satt morens nye kjæreste barnevakt for gutten, mens de separerte foreldrene var på middag hos noen naboer.

INGEN VITNER SKAL HA OVERHØRT SKRIK OM HJELP DA VALENTIN BLE STUKKET NED NATT TIL TIRSDAG: Politiet setter nå sin lit til de tekniske bevisene. Foto: FRED DUFOUR/AFP/SCANPIX
INGEN VITNER SKAL HA OVERHØRT SKRIK OM HJELP DA VALENTIN BLE STUKKET NED NATT TIL TIRSDAG: Politiet setter nå sin lit til de tekniske bevisene. Foto: FRED DUFOUR/AFP/SCANPIX Vis mer

Valentin ble sist sett i live like før klokka 23, da han la ut på en liten sykkeltur. Han ble funnet under en time senere.

- Foreldrene ropte på ham for at han skulle komme inn, de lot ham ikke være ute så sent på kvelden, forteller naboen Thomas (15).

Elleveåringen skal ha vært glad i å sykle på kveldstid.

- En kveld fant de ham en halv mil utenfor landsbyen. Han hadde syklet avgårde til en pizzaresturant, forteller nabogutten.

Ransaket familiens hjem 

Politiet gjennomsøkte i går ettermiddag boligen til foreldrene, og de har innbrakt begge familiens biler for nærmere undersøkelser. Foreldrene har for øyeblikket status som vitner i saken.

- Husransakelsen hadde som mål å finnet ut om Valentin hadde lagt igjen et dokument som kunne belyse det som hadde skjedd. Politiet etterforsker alle mulige scenarioer og det er foreløpig ingenting som tyder på at Valentin kjente morderen sin, sier en kilde hos påtalemyndighetene til le Monde.

Også de to sønnene til faren fra et tidligere ekteskap har status som vitner og skal avhøres i saken.

HALVANNEN KILOMETER MED BLODSPOR: Først trodde politiet at det var snakk om 30 meter, men innbyggerne i Lagnieu har gjort etterforskerne oppmerksomme på stadig nye spor, som her utenfor den lokale kafeen.