Valentina (14) tryglet presidenten om lov til å dø, men fikk avslag. Nå har hun dødd av sykdommen

Sjokkerte Chile med appell på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 14-årige chilenske Valentina Maureira er død etter en lang kamp mot den arvelige sykdommen cystisk fibrose, melder nyhetsbyrået AFP. Valentina ble verdenskjent i februar, da hun tryglet Chiles president om å få aktiv dødshjelp i en følelsesladd appell på sosiale medier.

- Jeg må snakke med presidenten så snart som mulig. Jeg orker ikke å leve med denne sykdommen, og hvis hun kunne gjort aktiv dødshjelp lovlig, kunne jeg endelig falle i søvn for alltid, sa 14-åringen i den selvlagde videoen.

Fikk besøk Noen dager seinere besøkte Chiles president Michelle Bachelet Valentina på sykehuset - men kunne ikke innfri den svært syke jentas ønske; aktiv dødshjelp er forbudt i katolske Chile, og myndighetene ville ikke gjøre unntak for henne.

- Det er umulig ikke å bli rørt av hennes forespørsel; det er umulig å innvilge hennes ønske, sa regjeringstalsmann Álvaro Elizalde i mars.

Nå, tre måneder seinere, har 14-åringen altså dødd av sykdommen.

- Hun døde fredfullt, hun ønsket å hvile, sier faren Fredy ifølge NBC News.

Fryktet smertefull død Cystisk fibrose er en alvorlig arvelig sykdom som rammer en rekke organer, bl.a. lungene, slik at pasienten har vanskelig for å puste. Valentina var redd for å dø en smertefull død, etter å ha sett storebroren dø da han var seks år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.