Valentinerball

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  •  Statsoverhoder, internasjonale toppledere og en norsk kronprins møter film- og rockestjerner i Davos denne helga. Det eksklusive toppmøtet World Economic Forum samler hvert år verdens rikeste og mektigste for å diskutere globale utfordringer, som det heter i næringslivet.
  •  Den imponerende deltakerlista har gitt forumet status som et uformelt toppmøte for verdenseliten. På det offisielle programmet står sosiale temaer som fattigdom, Aids og arbeidsledighet, men mellom slagene er det tid for samtaler om helt andre verdier. I noen dager er Davos forvandlet til et sydende nettverksmøte for all verdens business.
  •  Forumet er ikke snauere enn at det problematiserer denne koblingen mellom humanitær innsats og rå kommersialisme. Er menneskerettigheter i ferd med å bli veldedighet? spør et panel ledet av filmstjernen Angelina Jolie. Kronprinsen holdt foredrag om hvordan han bruker sin kongelige status for å skaffe oppmerksomhet rundt humanitære saker, mens FNs visegeneralsekretær Jan Egeland sa i et annet panel at den økende privatiseringen av nødhjelp krevde bedre organisering. Verdenssamfunnet har aldri vært raskere ute med krisehjelp, men svikter når det gjelder den mer langsiktige gjenoppbyggingen etter katastrofer.
  •  World Economic Forum smaker av et storslagent valentinerball for milliardærer og kjendiser. Rockestjernen Bono mener likevel målet helliger middelet. Han lanserte merkevarer til inntekt for Aids-hjelp. Hippitida er over, erklærte han. Det hjelper ikke lenger å holde hverandre i hendene og synge om fred og kjærlighet.
  •  Når verdens rikeste rekker ut ei hånd til verdens fattigste, er det neppe av ren veldedighet, og når verdens politiske ledere tar imot den utstrakte hånda, gjør de også det med en grad av kynisme og egeninteresse. Privat veldedighet kan uansett aldri erstatte ansvaret politiske lederskap har for å sikre menneskerettigheter og skape mer global balanse mellom Davos og den fattige delen av verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer