Våler: En mann pågrepet for salg av Dolcontin

Mannen i 30-årene er mistenkt for å ha solgt legemiddelet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 30-årene fra Våler i Solør er pågrepet, mistenkt for å ha oppbevart og solgt det sterke smertestillende middelet Dolcontin.

Våler-mannen ble pågrepet mandag kveld. Politiet i Hedmark kommer til å begjære mannen fengslet i Solør tingrett onsdag, opplyser politifullmektig Kathrine Wold Kristoff ved Hedmark politidistrikt til NTB.

- Foreløpig er ikke den pågrepne mannen mistenkt i forbindelse med de tre døde personene som ble funnet i Våler i Hedmark mandag. Han er kun mistenkt for å ha oppbevart og muligens solgt det sterke smertestillende stoffet Dolcontin, sier Wold Kristoff.

Dolcontin-beslag

Politiet frykter at misbruk av Dolcontin kan være årsaken til en 17 år gammel gutt, en 25 år gammel kvinne og en 48 år gammel mann ble funnet døde i en bolig i Våler i Hedmark mandag.

Tabletter av typen Dolcontin ble beslaglagt på stedet der de døde ble funnet. En kriminaltekniker fra Kongsvinger politistasjon har vært på åstedet. Politiet venter at en foreløpig obduksjonsrapport av de tre døde vil være klar onsdag ettermiddag.

Flere piller

Politiet frykter at det er flere tabletter av merket Dolcontin i omløp i rusmiljøet i Våler. Det foretas nå grundige avhør av personer i det lokale rusmiljøet.

- Vi har mistanke om at det fins flere Dolcontin-piller i omløp i miljøet og vi jobber nå for å finne resten av dette partiet, sier Wold Kristoff.

Det bor om lag 4.000 mennesker i det lille lokalsamfunnet Våler i Solør. Det er om lag 40 rusmisbrukere på tettstedet, av disse regnes 10-15 personer som tunge rusmisbrukere.

- Det er et forholdsmessig stort rusmiljø sett i forhold til størrelsen på stedet, sier Wold Kristoff.

(NTB)