Vålerenga får verdier for 600 millioner kroner

Vålerenga har tjent 600 millioner kroner på tomten de fikk kjøpe for én krone.

Vålerenga:  Klubbens nye storstue er allerede god butikk. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
Vålerenga: Klubbens nye storstue er allerede god butikk. Foto: ARNT E. FOLVIK/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Vålerenga fotball fikk kjøpe tomten på Valle Hovin av Oslo kommune for 1 krone. Finansavisen kan fortelle at to tredeler av tomten ble solgt videre til NCC for rundt 300 millioner kroner.

Det betyr at Vålerenga får bygget et stadion til 700 millioner kroner, men kun sitter igjen med 400 millioner kroner i gjeld.

Verdier for 600 millioner Med en prising av den resterende tomten til 300 millioner kroner, og salgssummen til NCC, har Vålerenga fått verdier for rundt 600 millioner kroner av kommunen som en følge av tomtegaven.

Vålerengas nye lekestue skal ha en kapasitet på 18.000 tilskuere og i tillegg romme en videregående skole, en barnehage og arealer for Klanen til butikk og bar.

Årlige leieinntekter Styreleder i Vålerenga kultur- og idrettspark, Tom Krøning, forteller Finansavisen at de årlige leieinntektene vil ligge på rundt 33 millioner kroner. Fordelt på rundt 20 millioner fra skolen de neste 25 årene, rundt 10 millioner fra Vålerenga elite, avhengig av publikumstall og resten fra barnehage og Klanen.

God avtale I den andre enden ser NCC og Selvaag bolig ut til å ha gjort svært gode avtaler de også.

- Det ser ut til å bli en god avtale for oss, men du må huske på at vi har tatt mye risiko. Det er mange som vegrer seg for å gjøre slike avtaler med et idrettslag, sier adm. direktør Manne Aronsson i NCC Property Development til Finansavisen.

Tikker inn millioner I går fikk Vålerenga inn 235 millioner kroner på konto fra NCC etter at utgifter til prosessen er trukket fra. Det gjenstår også rundt 50 millioner til. Entreprenørselskapet har allerede solgt en tredel av sin tomtedel videre til Selvaag for 220 millioner kroner.

Flere økonominyheter - Uten denne frykten ville styringsrenten vært i null
Toppsjef og styreleder gikk på dagen
- Beste hyttemarked på ti år