Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- «Valerie» har ingen eier

Tvert imot er luksusyachten på visningstur i jakten på kjøpere, får Dagbladet opplyst.

TIL KAI: Tyskbygde «Valerie» ligger i dag fortøyd til kaia på Vippetangen i Oslo - strengt bevoktet. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
TIL KAI: Tyskbygde «Valerie» ligger i dag fortøyd til kaia på Vippetangen i Oslo - strengt bevoktet. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spekulasjonene har gått høyt rundt hvem som eier den storslagne yachten «Valerie», som ligger fortøyd på Vippetangen i Oslo. Skipet er strengt bevoktet, og ingen eier har stått fram med informasjon om fartøyet eller hensikten med turen.

- Skipet har ingen eier; det er rett og slett ute på en visningstur, i jakten på kjøpere, sier en kilde med kontakter i verftet Lürssen til Dagbladet.

Stemmer disse opplysningene, tilhører luksusyachten formelt verftet - som neppe ønsker å brenne inne med det kostbare fartøyet.

- 50 om bord Det skal være ca. 50 personer om bord på «Valerie», som er på sin jomfrutur, og som kom til Oslo direkte fra verftet i Rendsburg i Nord-Tyskland.

- Det er et par interessenter, sier Dagbladets kilde.

Prisantydning for fartøyet på 276 fot (84 meter) er ikke kjent, verftet ønsker ikke å gi ut slik informasjon, får Dagbladet opplyst.

Norsk design «Valerie» var ferdigbygd i mars, til da under navnet «Project Firebird». Skipets eksteriør er designet av nordmannen Espen Øino, interiøret av britiske Reymond Langton Design. Konstruksjonen er i stål og aluminium.

Yachten er ifølge Superyachttimes.com registrert i skatteparadiset Cayman Islands - men i Oslo bærer den flagget tilhørende Saint Vincent og Grenadinene, en annen øystat i Karibia.

IMPONERENDE: Den 276 fot (84 meter) lange båten ruver ved kaia på Vippetangen. En vakt hindrer skuelystne i å komme for nær. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
IMPONERENDE: Den 276 fot (84 meter) lange båten ruver ved kaia på Vippetangen. En vakt hindrer skuelystne i å komme for nær. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer

Ifølge Oslo havnevesen drar «Valerie» i kveld videre til Göteborg.

Lürssen er viden kjent for sine luksusyachter; blant kjøperne av verftets skip er tidligere Microsoft-partner Paul Allen, som i 2003 kjøpte 414 fot (126 meter) lange «Octopus». Det tradisjonsrike verftet har også designet og bygd en rekke fartøy for den tyske marinen.

KARIBISK FLAGG: «Valerie» er ifølge skipssider registrert i det karibiske skatteparadiset Cayman Islands, men seiler under flagget tilhørende en annen karibisk øystat, Saint Vincent og Grenadinene. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
KARIBISK FLAGG: «Valerie» er ifølge skipssider registrert i det karibiske skatteparadiset Cayman Islands, men seiler under flagget tilhørende en annen karibisk øystat, Saint Vincent og Grenadinene. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer