Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valg i Serbia 24. september

Det skal holdes presidentvalg, lokalvalg og valg på ny jugoslavisk nasjonalforsamling 24. september, kunngjorde representanter for regimet i Beograd i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonalforsamlingen vedtok mandag denne uken nye valglover som gir president Slobodan Milosevic mulighet for nye åtte år ved makten og som fratar delrepublikken Montenegro det meste av dens innflytelse i føderasjonen.

Ledelsen i Montenegro har varslet at republikken ikke vil delta i valget på ny nasjonalforsamling, fordi dette ville legitimere Milosevics manøvrer. Opposisjonen i Serbia er splittet. Det største opposisjonspartiet vil boikotte valget, mens en rekke småpartier ser ut til å ville delta.

Ved forrige lokalvalg i 1996 vant opposisjonskoalisjonen Zajedno flertall i alle de største byene i Serbia. Det kom til store og langvarige demonstrasjoner da Milosevics Sosialistparti gjorde dårlig skjulte forsøk på å underslå resultatet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media