NYVALG:  Nyvalg i Venezuela blir kunngjort innen 30 dager, ifølge utenriksminister Elias Jauá. Men det er ukjent om det er kunngjøringen som skal skje i løpet av 30 dager, eller selve valget. Her er den avdøde presidenten Hugo Chavez i Caracas i oktober i fjor. Foto: AFP PHOTO/JUAN BARRETO
NYVALG: Nyvalg i Venezuela blir kunngjort innen 30 dager, ifølge utenriksminister Elias Jauá. Men det er ukjent om det er kunngjøringen som skal skje i løpet av 30 dager, eller selve valget. Her er den avdøde presidenten Hugo Chavez i Caracas i oktober i fjor. Foto: AFP PHOTO/JUAN BARRETOVis mer

Valg i Venezuela kunngjøres innen 30 dager

I mellomtiden blir visepresident Nicolás Maduro fungerende president etter Hugo Chávez' død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyvalg i Venezuela blir kunngjort innen 30 dager.

Utenriksminister Elias Jauá sier at det er i tråd med avdøde president Hugo Chávez' ønsker at nyvalg kunngjøres i løpet av de neste 30 dagene, selv om det ikke står noe om det i grunnloven.

Jauá gjorde det ikke klart om det er kunngjøringen som skal skje i løpet av 30 dager, eller selve valget.

Regjeringen og opposisjonen har vært uenige om hvordan grunnloven skal tolkes dersom Chávez døde.

I grunnloven heter det «i de påfølgende 30 dagene», men det er ikke klart om det er etter at presidenten dør eller etter at datoen for valget er fastsatt.

Opposisjonen sier at det er nasjonalforsamlingens president Diosdado Cabello som skal overta som midlertidig president, men før han reiste til Cuba for sin siste kreftoperasjon, utpekte Chávez Maduro til den rollen.

(NTB)