Valg kan bli utsatt i Irak

Den svært vanskelige sikkerhetssituasjonen i Irak kan føre til at det planlagte valget i januar blir utsatt i to måneder. Lørdag ble 40 mennesker drept av to bilbomber i byen Hilla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi er forpliktet til å holde valg, og en av oppgavene er å jobbe hardt fremover for å oppnå dette målet. Sikkerhetssituasjonen vil imidlertid være avgjørende for om vi klarer å avholde valg i januar, februar eller mars, sa den midlertidige irakiske statsministeren Iyad Allawi til TV-kanalen CBS lørdag.

Fire dager før USA overdrar makten i Irak til den midlertidige overgangsregjeringen ble opp til 40 mennesker drept og 22 andre såret da to bilbomber eksploderte i byen Hilla sør for Bagdad, ifølge den amerikanske okkupasjonshæren.

Halshogging

Samtidig truet opprørere i Irak med å halshogge tre kidnappede tyrkere dersom ikke tyrkiske selskaper og arbeidere forlater Irak innen 72 timer.

TV-kanalen Al Jazeera mottok lørdag en uttalelse og et kort videoopptak av de tre tyrkerne som er kidnappet av gruppen Jama'at al Tawhid og Jihad. Gruppen ledes angivelig av Abu Musab al-Zarqawi, som ifølge USA er al-Qaidas leder i Irak.

Zarqawis gruppe har tidligere halshogd en sørkoreaner og en amerikaner.

Kneler

Videoopptaket viser tre menn som kneler foran tre maskerte bevæpnede menn. I hendene holder gislene det som trolig er passene deres. Navnene til de kidnappede ble lest opp på tyrkisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer