DØD: Valgforsker Frank Aarebrot. Foto: Dagbladet
DØD: Valgforsker Frank Aarebrot. Foto: DagbladetVis mer

Valgekspert og professor Frank Aarebrot er død, 70 år gammel

Døde med familien rundt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære og kjente valgforskeren ble hasteoperert for hjerteinfarkt etter at han følte seg dårlig mandag.

Aarebrot døde på Haukeland sykehus i Bergen, og etterlater seg kone og to barn.

Familien til den kjente valgforskeren skriver om dødsfallet på Facebook.

Familien rundt seg.

«Pappa har holdt sin siste forelesning. Det er med sorg vi melder at pappa er gått bort i kveld. Han døde stille og rolig med oss rundt seg. Selv om rommet han etterlater seg ikke kan fylles for oss, så gir det oss glede at han kunne gjøre det han elsket helt til det siste. Vi takker for all god hjelp fra venner og Haukeland sykehus. Vi ber om respekt for at vi ikke kommer til å være like tilgjengelig som han elsket å være, så hvis du har lyst til å skrive noen ord til oss ber vi deg om å gjøre det her. I hans ånd ønsker vi alle et godt valg.»

Aarebrot ble hasteoperert mandag, etter at han hadde kommet hjem fra en tur til England.

- Den to timer lange flyturen over Nordsjøen var ikke noe festlig. Men det var først da jeg var kommet hjem, og skulle flytte meg fra rullestolen og bort på sengen, at jeg skjønte noe var riktig ille, sa Aarebrot til BT etterpå.

Han skal bare ha hatt 20 prosent kapasitet på hjertevolumet da han ble innlagt.

Fulgte valginnspurten

- De klarte jo å redde gubben, men det var ikke noen kjekk opplevelse, sa professoren tidligere i uka.

I april i år hadde Aarebrot, som var professor i sammenliknende politikk sin siste forelesning på Universitetet i Bergen. Den gang sa han til NRK at han likevel ikke er bekymret for at det blir hans siste forelesning.

Bergenseren fortalte også til BT at han hadde mange avtaler nå i valginnspurten, men som han ikke får gjennomført.

Familien opplyser til NTB at sted og tid for begravelse vil bli annonsert senere, og ber om å skånes for ytterligere kontakt med pressen.

Minnes

Kondolanser begynte umiddelbart å strømme inn på Facebook-siden til den kjente professoren etter at dødsfallet ble kjent. En rekke personer tok også til Twitter.

- Han var en bauta. I ordets beste forstand. Fra studietiden på Sydneshaugen til siste stund. Dyp respekt for Frank Aarebrot! skriver TV 2-profil Davy Wathne.

- Nokre trur ein at skal leve alltid, vere alltid. Uansett kva kroppen seier. Frank Aarebrot var ein slik. Aldri eit val utan. Kvil i fred, skriver tidligere redaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik.

- Utrolig trist å høre at Frank Aarebrot er død. En fantastisk foreleser og formidler. En kunnskapsrik mann som evnet å tenke annerledes R.I.P, skriver NRK-redaktør Kyrre Nakkim.