Valgerd beskylder Anne Holt og Tine Kjær for ulovlig befruktning

Valgerd Svarstad Haugland retter flengende kritikk mot Anne Holt og Tine Kjær for å ha omgått norsk lov ved å foreta kunstig inseminasjon i utlandet. Anne Holt er sjokkert, og mener utspillet er både feilslått og nedrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en kommentar til debatten om lesbiske og stebarnsadopsjon, sier Valgerd Svarstad Haugland at de etiske vurderingene har kommet i bakgrunnen:

- Ingen retter fokus mot at kunstig inseminasjon ikke er tillatt i Norge, bare fordi to kjendiser stiller opp. De vet godt hva norsk lov sier, og de vet godt hva de har gjort, sier Svarstad Haugland til Dagbladet - med klar henvisning til Anne Holt og partner Tine Kjær.

Ikke ulovlig

I forrige uke sto forfatter og tidligere justisminister Anne Holt (43) fram og snakket om kampen for å få adoptere barnet hun venter med forlagsredaktør Tine Kjær (34). Valgerd Svarstad Haugland synes diskusjonen rundt adopsjonsretten for homofile og lesbiske er «paradoksal».

Ved kunstig inseminasjon snakker vi faktisk om et barn som ikke får mulighet til å bli kjent med faren sin, sier Svarstad Haugland. Hun bekrefter at partiet fremdeles er prinsipielt imot stebarnsadopsjon.

- Men vedtaket er gjort, og det vil vi følge opp.

Anne Holt reagerer med vantro på utspillet til KrF-politikeren: - Jeg tillater meg å smile litt over Valgerd Svarstad Hauglands manglende kunnskap om hvordan man lager barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer