- Valgerd er mester i personangrep

Tidligere barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim (Ap) tar nå et forrykende oppgjør med KrF-leder og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og hennes debattform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Når Valgerd får motbør for sine holdninger og uttalelser, tar hun på seg den forurettede minen og mener seg forfulgt. Men hun er selv en mester i personangrep. Jeg har aldri vært utsatt for så grove personangrep i politikken fra noen som fra Valgerd, sier Karita Bekkemellem Orheim til Dagbladet.

Det stormer igjen rundt KrF-leder og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland. Etter Dagblad-oppslagene om hennes kommentarer til at Anne Holt krever å få adoptere barnet som hennes samboer Tine Kjær venter, mener Svarstad Haugland seg forfulgt og utsatt for en kampanje.

- De prøver å framstille meg så hatsk og fordomsfull som mulig, sa hun til Vårt Land i går.

Svarstad Haugland mener hun ikke har kommentert Kjærs graviditet.

Dette sa Valgerd til Dagbladet i forrige uke: «Ingen retter fokus mot at kunstig inseminasjon ikke er tillatt i Norge, bare fordi to kjendiser stiller opp.»

- Bør ikke klage

Ifølge Svarstad Hauglands etterfølger som barne- og familieminister, Karita Bekkemellem Orheim, har Valgerd ikke noe å klage over.

- Det kan ikke herske noen tvil om hvem hennes uttalelse var myntet på. Alt annet blir bortforklaring. Hun burde heller beklage at hun har uttrykt seg slik hun har, sier Bekkemellem Orheim.

Hun er ikke i tvil om at Svarstad Hauglands uttalelser har såret homofile.

- Noe av det sterkeste jeg opplevde som statsråd var å høre tragiske livshistorier fra homofile. De har vært utsatt for mye fra sin nærmeste familie. Men det blir så mye verre når autoritetspersoner ute i samfunnet retter opp pekefingeren, sier Bekkemellem Orheim.

Hun blir opprørt over at KrF-lederen blir forurettet og mener seg forfulgt når hun møter motbør.

Valgerd verst

- Valgerd bør slutte å skylde på andre og ta ansvar for sine holdninger og uttalelser. Hun har sluppet for lett for mange ganger. Det går ikke an å innføre en standard for seg selv og en for andre, sier Bekkemellem Orheim, som nå føler behov for å ta igjen mot det hun kaller «det groveste personangrep jeg har opplevd fra noen politiker».

- I en TV-debatt da jeg var statsråd beskyldte hun meg for å være med i bevegelsen «Kvinner mot Valgerd», men jeg har aldri hatt noe med dem å gjøre. Det groveste var da hun i et intervju sa at jeg opptrådte mer som en AUF-er på skolevalg enn som statsråd. At jeg manglet den verdigheten en statsråd bør ha. Jeg opplevde det som et angrep under beltestedet.

PERSONANGREP: - Valgerd Svarstad Haugland må slutte å være forurettet og klage over personforfølgelse når hun får kritikk. Hun er selv en mester i personangrep, sier Karita Bekkemellem Orheim.