Valgerd er ute

Hvis valgdagsmålingen stemmer, er Valgerd Svarstad Haugland ute av Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Går MMIs valgdagsmåling inn blir det rødgrønn regjering. Da mister de to tidligere KrF-lederene Kjell Magne Bondevik og Valgerd Svarstad Haugland sine statsrådstaburetter.

Bondevik har sagt nei til gjenvalg på Stortinget, og ifølge MMIs 20.00-måling ser det ut til at Haugland taper kampen om sistemandatet i Akershus.

Det betyr at to av de mest sentrale politikerne i Norge siden starten av nittiallet kan være på vei ut av norsk politikk.

- Hva jeg skal gjøre hvis jeg ikke kommer inn på stortinget har jeg ikke en gang begynt å tenke på sier Valgerd til Dagbladet.no.

Partileder Høybråten har selv sagt at han har ønsket seg et tosfiret valgresultat. Det ligger det ikke an til å bli.

To valgdagsmålinger med rødgrønt flertall, og et resultat på rundt fem prosentpoeng lavere enn siste stortingsvalg ga ikke noen feståpning på KrFs valgvake på den ekslusive Ekebergrestauranten like utenfor Oslo sentrum.

- Dette er ikke bra nok. Jeg skulle ønske det var bedre. Men det er valget og ikke målinger som teller, sier Valgerd Svarstad Haugland.

Ifølge MMIs valgdagsmåling vil ingen av Krfs to nestledere, Dagrun Eriksen og Knut Arild Hareide komme inn på tinget.

Klokka 21 i kveld var det verken sigarer eller vinglass å se på Ekebergrestauranten.

Men skulle valgoppslutningen bli bedre enn det ser ut til nå blir det neppe noen seierssigar til Bondevik på Krfs valgvake uansett.

Partiledelsen har selvsagt nedlagt røykeforbud, også på Ekebergrestaurantens veranda.

PÅ VALGVAKE: Valgerd Svarstad Haugland.