Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgerd i full jobb igjen

Kirkeverge i Oslo hvis hun vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere KrF-leder, stortingsrepresentant og statsråd Valgerd Svarstad Haugland har hatt en lang pause fra det offentlige liv. Nye oppdragsgivere har ikke stått i kø siden hun tapte plassen på Stortinget for Akershus i fjor høst og Trond Giske overtok kulturministerens kontor 17. oktober.

Men nå blåser vinden fra riktig retning igjen. Nylig ble hun utnevnt til nestleder i NRKs styre, og i kveld ble hun tilbudt jobben som kirkeverge i Oslo. Ferien er slutt.

Valgerd Svarstad Haugland hadde søkt den seks år lange åremålstillingen som kirkeverge i hovedstaden, men sier aftenposten.no at hun av private årsaker må ta en tenkepause før hun svarer på tilbudet.

Kirkevergen jobber for Kirkelig Fellesråd, som har et driftsbudsjett på 120 millioner kroner.

 17. OKTOBER I FJOR  startet den lange ferien for Valgerd Svarstad Haugland da Trond Giske overtok som kulturminister. Nå har hun tilbud om mer enn nok å gjøre. Foto: Scanpix.
17. OKTOBER I FJOR startet den lange ferien for Valgerd Svarstad Haugland da Trond Giske overtok som kulturminister. Nå har hun tilbud om mer enn nok å gjøre. Foto: Scanpix. Vis mer