Valgerd kniper igjen

Valgerd Svarstad Haugland slår avvergende ut med hendene og kniper munnen igjen. KrF-lederen nekter plent å si et ord om hun støtter biskop Andreas Aarflots vraking av diakonen som har sex uten å være gift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte Svarstad Haugland før Kristelig Folkepartis sentralstyremøte i går kveld. - Dette er en sak mellom biskop Aarflot og diakonen. Vi blander oss ikke inn i Kirkens indre anliggender. Jeg er politiker, men har mine private synspunkter. De kommer jeg ikke ut med nå, svarer Valgerd Svarstad Haugland.

Det nye store folkepartiets informasjonssjef Nils-Petter Enstad uttaler seg noe friere.

- Kirken får en helt umulig oppgave hvis man skal etterprøve sine ansattes seksualvaner. Det må vises skjønn. Jeg tror de fleste vil synes at det er en viss forskjell på om en kirkeansatt har et rykte som rundbrenner, eller om han er i et kjærlighetsforhold med en kjæreste han har tenkt å gifte seg med, mener Enstad.

Kirkestatsråd Jon Lilletun ønsker ikke å snakke med Dagbladet om diakonsaken. - Vurderingen av om diakoner skal vigsles eller ikke, må være opp til ham, opplyser Marit Totland, statssekretær i Kirke-, undervisnings- og forskningsdepartementet.

Øyvind Håbrekke, leder i Kristelig Folkepartis Ungdom, sier at han heller ikke vil kommentere det han kaller indre spørsmål i Kirken.

- Som et politisk ungdomsparti er det ikke riktig av oss å uttale oss. Kirken må styre seg selv uten politisk innblanding, sier Håbrekke.