Valgerd Svarstad Haugland beklaget

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) beklaget overfor Stortinget at departementet hennes har brutt offentlighetsloven i forbindelse med en høringssak. - Det skal ikke skje igjen, lovte statsråden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I slutten av april avdekket NTB at barne- og familiedepartementet hadde sendt to svar i forbindelse med høring om nye regler for skolefritidsordningen: Det ene svaret, som var offentlig, hadde ingen merknader til regelforslaget. Det andre svaret hadde en rekke merknader, men hadde en innledning om at «dette sendes underhånden på grunn av prinsippet om offentlighet, da dette anses som kontroversielt».

I Stortinget torsdag kom Valgerd Svarstad Haugland med en uforbeholden unnskyldning, etter at Arbeiderpartiet hadde bedt henne komme med en redegjørelse om saken.

- Som statsråd har jeg ansvaret for dette, og jeg vil derfor si meg lei for måten dette ble håndtert på. Det er ingen tvil om at merknader som blir sendt under den offentlige høringen er offentlige. Jeg har alt tatt initiativ til en gjennomgang av departementets rutiner, slik at noe lignende ikke skal kunne skje i fremtiden, sa Valgerd Svarstad Haugland.

(NTB)