-  Valgerd tar feil

Arbeiderpartiets stortingskandidat Saera Khan mener Valgerd Svarstad Haugland bommer stygt når hun bare snakker om pakistanere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

-  Svarstad Haugland har selvfølgelig rett i at altfor mange pakistanske miljøer lever for isolert, men dette gjelder alle innvandrermiljøene. Det gjelder framfor alt vietnamesere, tamiler, somaliere, tyrkere, kurdere, indere og mange andre. Det er både naivt og fordomsfullt at hun bare snakker om pakistanere, sier Khan til Dagbladet.

-  Kulturministeren mener også at det i denne sammenheng ikke er snakk om ressurser, men bare om holdninger. Er du enig?

-  Nei, her er det snakk om begge deler. I barnevernet finnes det nesten ikke pedagoger med innvandrerbakgrunn. I Norge er vi så flinke til å snakke om barnas rettigheter, men hvem er det som snakker om innvandrerbarnas rettigheter? Dilemmaet er at vi ikke tør å snakke høyt om at f.eks. barnas rettigheter må settes foran foreldrenes autoritet. Vi må tørre å snakke om det som i dag er tabu, nemlig omskjæring, tvangsekteskap, at barn tvinges til å være hjemme eller må flytte til foreldrenes hjemland mens de er små osv.

UENIG: Saera Khan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer