Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgerd vant votering

Dersom velgerne vil er Valgerd sikret plass på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I prøvevoteringen som ble foretatt før den tellende avstemningen fikk Valgerd Svarstad Haugland 60 av 102 stemmer på Akershus KrFs nominasjonsmøte.

I den ordinære avstemningen fikk hun enda en stemme, og hun får dermed førsteplassen på Akershus-lista. Einar Holstad fikk 40 stemmer, mens en person stemte blankt.

Da er det opp til velgerne å bestemme om den tidligere partilederen skal få plass på Stortinget.

Motkandidat Einar Holstad var ikke foreslått på lista av nominasjonskomiteen.

I voteringen om andreplassen vant likevel Holstad en overlegen seier over Helge Eide, med 80 mot 21 stemmer. Han beholder derfor andreplassen på Akershus-lista, på bekostning av partileder Dagfinn Høybråtens statssekretær.

Verken Valgerd Svarstad Haugland eller utfordreren Einar Holstad, som stilte seg til rådighet for benkeforslag mot Svarstad Haugland, var til stede på selve nominasjonsmøtet i Galleri Oslo. Men kvart på ni torsdag kveld ankom Svarstad Haugland.

- Jeg er veldig glad for resultatet, men også ydmyk. Det store antallet stemmer for motkandidaten er en pekepinn på at vi må jobbe mer sammen, sa Valgerd Svarstad Haugland til flokken av mediefolk, skriver NTB.

Ti minutter senere ankom Holstad nominasjonsmøtet. Han var skuffet, men mente avstemningsresultatet var «rimelig klart».

- Jeg registrerer at resultatet var så klart som 61 mot 40. Det var viktig for partiet, mente Holstad.

Nominasjonsprosessen har vært smertefull for KrF. Behovet for å lufte ut viste seg da også i at en av fire delegater ønsket å lukke møtet for å få snakke fritt. Med 26 stemmer falt forslaget, melder NTB.

SOLID SEIER: Valgerd Svarstad Haugland vant med klar margin på nominasjonsmøtet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media