Valgerd vettskremt over voldsbruken

Vold og gjengatferd blant osloungdommen skremmer barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland. Nå lover hun å ta problemene på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Oppførselen og holdningene til mange unge gjør meg vettskremt. Vi må møte denne utviklingen med umiddelbare tiltak på de unges premisser, sier Valgerd Svarstad Haugland, og lover tiltak langt utover kontantstøtten.

I går delte en bekymret barne- og familieminister ut 22,2 millioner kroner i støttetiltak for å bedre de unges situasjon.

Selv om nær halvparten av pengene er øremerket tiltak for osloungdommen - som har et hardere miljø enn resten av landet - er dette to millioner mindre enn Oslo fikk i fjor.
- Vi vil vise at vi tar de unge på alvor, og ikke har glemt dem. Selv om rapporten ikke er representativ for norsk ungdom, viser den et skremmende bilde av gjengmedlemmenes hverdag, sier statsråden til Dagbladet. Svarstad Haugland, som selv snart er tenåringsmor, vil i dag møte representanter fra ulike ungdomsmiljøer for å diskutere NIBR-rapporten «Vold og gjeng-atferd».

Oslos østkant fikk høyest prioritet da midlene ble delt ut i går. Dette er noen av prosjektene barne- og familieministeren støtter:

Leksehjelp, sommerskole, friluftsliv, medieverksted, miljøkafé, forebygging av mobbing, kriminalitet og rasisme, samt integrering av innvandrerungdom.