Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgerd vil bli kirkeverge

Valgerd Svarstad Haugland har søkt stillingen som kirkeverge i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Valgerd Svarstad Haugland er en av ni søkere til stillingen som kirkeverge i Oslo, skriver Aftenposten.

Kirkelig Fellesråd i Oslo skal ansette sin nye daglige leder 29.juni.

Svarstad Haugland gikk av som kultur - og kirkeminister for snart åtte måneder siden, og mistet også sin plass på Stortinget. Hun har tidligere uttalt til media at hun var sliten og lei og ville ta seg god tid før hun bestemte hva hun ville satse på videre i karrieren.

Nå er hun altså tilbake for fullt og er med i finaleheatet om en toppjobb i Den norske kirke, ifølge Aftenposten.

En av kirkevergens viktigste oppgaver er å være lobbyist overfor Oslos politikere. Blant utfordringene blir da å skaffe penger til oppussing av kirkene.

I stillingsutlysningen står det blant annet at det er "viktig at søkere har god kunnskap om Den norske kirkes organisering og struktur, og har innsikt i offentlig forvaltning og økonomistyring". Kirkevergen må dessuten være medlem av statskirken.

Valgerd Svarstad Haugland ville torsdag ikke bekrefte at hun hadde søkt. Den fortsatt arbeidsløse eks-statsråden er for øyeblikket på ferie i Hellas.

Tidligere har hun blant annet vært interessert i jobben som ny administrerende direktør i rettighetsorganisasjonen Kopinor. I februar gikk imidlertid den jobben til hennes statssekretær Yngve Slettholm.

Valgerd vil bli kirkeverge
VIL BLI KIRKEVERGE:</B> Valgerd Svarstad Haugland er lei livet som arbeidsløs eks-politiker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling