Valgerd vil ikke redde Kanal 24

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland vil ikke endre konsesjonsvilkårene for radiokanalen Kanal 24, slik at den lettere skal tjene penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hun sier til Aftenposten at kanalen visste hva de gikk inn på da de leverte sin detaljerte søknad. Kulturministeren mener at de økonomiske bekymringene for Kanal 24 må være eiernes ansvar.

Valgerd Svarstad Haugland sier hun er en NRK-lytter og at hun derfor ikke har hørt som mye på Kanal 24. Hun tror likevel at radiokanalen lever ut året, og håper de lykkes.

Kulturministeren sier videre at det ikke er hennes oppgave å redde en kommersiell riksdekkende radiokanal.

På spørsmål om Kulturdepartementet vil godta at TV2 eventuelt overtar radiokanalen og flytter den til Bergen, svarer Svarstad Haugland følgende.

- Vi har ingen intensjon om å la Kanal 24 flytte på seg. I konsesjonen står det dessuten at kanalen skal ha en egen nyhetssending. Det er derfor ikke aktuelt at Kanal 24 skal bli TV2s egen radiokanal, sier hun.

Kulturministeren avviser også en reforhandling av konsesjonsavgiften, slik Kanal 24-ledelsen har foreslått fordi P4 har blitt større enn forventet.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer