Valgerd vil skjerme fattige bidragsfedre

En tredjedel av norske bidragsbetalende fedre har dårligere økonomi enn mødrene de betaler til. Regjeringen har lovet å endre regelverket, men statsråd Valgerd Svarstad Haugland trår vannet av frykt for reaksjonene fra skuffede mødre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter det Dagbladet kjenner til er regjeringen uenig med seg selv om hvor langt den skal gå i å endre dagens regelverk til fordel for bidragsbetalende fedre.

- Fellesskapet bør ha dårlig samvittighet for de krav som stilles til mange bidragsytende fedre, sett i forhold til den innsats de yter og deres økonomiske bæreevne, sier statssekretær Odd Anders With (KrF) i Barne- og familiedepartementet.

- Men det betyr ikke at ikke samtlige menn må ta det økonomiske ansvaret for egne handlinger. Vi regner med at det blir diskusjon rundt de nye forslagene til endringer.

Mors inntekt teller

Barne- og familiedepartementet diskuterer dagens lovverk på tre sentrale punkter:

Bidragsyters samvær med barnet skal justere hvor stor prosentsats som skal betales.I tillegg skal bidragsmottakers inntekt tas med i betraktningen når den er spesielt høy. Dette gjelder i saker der det er stor økonomisk skjevhet mellom foreldrene.Departementet ønsker også å få ned antallet bidragssaker som går via det offentlige. I dag behandles 90 prosent av sakene av det offentlige.

- Det offentlige bruker i dag store ressurser på å administrere forhold som de berørte partene ideelt sett selv burde ta ansvar for, sier With.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer