Valgerd vil vise kortene

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland åpner nå for at regjeringen legger kortene på bordet når det gjelder kontantstøtten. Det kan bli aktuelt så tidlig som i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland sa til Dagbladet i går at hun ser behovet for en snarlig avklaring vedrørende kontantstøtten.

- For å gi småbarnsforeldre en mulighet til å forberede seg, bør vi nok gå ut tidligere enn vi hadde planlagt.

I går kveld stormet statsråder og parlamentariske ledere inn til avklaringsmøte på statsministerens kontor. Der ble løpet lagt for budsjettkonferansen som skal holdes i dag og i morgen. Etter disse to dagene vil de store linjene i regjeringens politikk være spikret.

Merket trykket

- Betyr det at dere vil gi et klart svar etter budsjettkonferansen i morgen?

- Det er helt umulig for meg å si. Vi har ikke diskutert gjennom dette ennå. Men jeg har virkelig merket trykket fra desperate småbarnsforeldre den siste uka, og det er klart jeg ønsker å dempe deres frustrasjon.
Heller ikke finansminister Gudmund Restad ville i går avvise at regjeringen etter budsjettkonferansen vil fortelle småbarnsforeldre hva som blir kontantstøttens skjebne.

- Vi får undersøke om det blir nødvendig, sier finansministeren som imidlertid understreket at han har liten lyst.

- Slipper du løs én ting, vil alle være ute etter resten. Det er en lite gunstig situasjon.

Ønsker avklaring

Sp's nestleder Åse Grønlien Østmoe framholdt overfor Dagbladet i går at hun helst så at regjeringen gikk ut allerede nå og avklarte kontantstøtten.

- Det ville vært veldig godt hvis regjeringen avklarte så fort som mulig. Jeg vet ikke om det er mulig, men det er et ønske, sier Grønlien Østmoe.