Valgerd visste det ville bli bråk

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland ville ikke være feig. Derfor ga hun Kanal4 konsesjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland blir refset for sin kontroversielle avgjørelse om å gi P4-konsesjonen til det nystartede Kanal4. Til Dagbladet forteller hun at hun visste det kom til å bli bråk.

- Før vi tok beslutningen, hadde jeg en gjennomgang med meg selv der jeg vurderte om jeg rett og slett orket å gå inn i det. Jeg var fullstendig klar over at P4 er en populær kanal, og at det ville bli omstridt, og jeg visste at Carl I. Hagen ville komme med sin kritikk. Jeg følte likevel at jeg ville vært feig hvis jeg ikke hadde gjort det, sier Valgerd Svarstad Haugland til Dagbladet.

Mye bedre

Hun vektlegger at departementet har foretatt en grundig vurdering av alle søkerne og at de har fått hjelp av konsulentselskap til dette.

- Kanal4 hadde et så mye bedre konsept. Det veide så tungt for meg at jeg bare måtte hoppe i det. Det var det riktige valget. Men det er ikke tvil om at det ville vært mer behagelig for meg å gi konsesjonen til P4. Men da hadde jeg ikke stått for det jeg mener er rett, sier Haugland.

Realistisk

- Føler du deg sikker på at det ambisiøse programtilbudet til Kanal4 er realistisk for en kommersiell radiokanal?

- Jeg vil ikke gå inn og kommentere de forskjellige programmene. Vi har hatt et utenforstående firma til å gjennomgå søknadene. Det står veldig sterke seriøse aktører bak søknaden til Kanal4. Det de står for i søknaden, må vi ta på alvor, sier kulturministeren.

Hun er enig at konseptet fra Kanal4 er noe helt annet enn det P4 er i dag, men legger til at også P4 måtte forandret seg drastisk dersom de skulle fulgt opp det programtilbudet de hadde i sin søknad.

Carl I. Hagen

Haugland sier at det hun har reagert sterkest på i flommen av kritikk det siste døgnet er korrupsjonspåstandene fra Hagen.

- Det er ganske graverende å komme med den typen personrettede beskyldninger. Jeg reagerer også sterkt på en del av de kommentarene som kommentatorer i pressen har kommet med, sier Haugland, uten at hun vil gå noe mer inn på det.

HOPPET I DET: - Kanal4 hadde et så mye bedre konsept. Det veide så tungt for meg at jeg bare måtte hoppe i det. Det var det riktige valget, sier Valgerd Svarstad Haugland. Her er hun fotografert på pressekonferansen fredag

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer