Valgerds valg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland høster storm etter at hun besluttet å gi P4-konsesjonen til Kanal 4. Den ene kjendisen etter den andre gråter over at P4 ikke lenger får spille sin markedstilpassede musikk og sine nyheter. Statsråd Haugland dømmes til pine i helvete, og beslutningen omtales som en skandale. Det er å ta sterkt i. Når vi har et system som forutsetter statlig styring med konsesjonene, er det klart at en regjering må fatte de beslutninger den mener er riktige i forhold til konkurransevilkårene. Heller ikke den gamle konsesjonshaveren hadde noen forsikring om videre drift.

Så kan man spørre om det er rimelig at staten skal ha en eksklusiv rett til å tildele senderettigheter. P4 er et monopol innenfor sin nisje som landsdekkende kanal. Det skal rett nok tildeles enda en konsesjon. Men fortsatt bør det være god plass i eteren. Det er neppe slik at radioprogrammer er så spesielt verdifulle for nasjonen at deres grunnleggende programprofil trenger å ligge under statlig kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer