Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valgerds valg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har bestemt seg for å anke dommen i Oslo tingrett onsdag som i likhet med ESA fastslo at Norsk Tippings monopol på spilleautomater er i strid med EØS-avtalen. Det er bra at statsråden kjører saken til ende. Det er i alle fall ingen grunn til å legge seg langflat for automatbransjen. Det må tas en realpolitisk kamp om en sak som regjeringen til de grader har engasjert seg i.

Skulle det så bli nederlag for regjeringens standpunkt også i de neste rettsinstanser og i mulige framtidige prosesser i EU, finnes det ett alternativ som regjeringen helt naturnødvendig bør overveie: å forby pengeautomater fullstendig. Det vil selvsagt ramme mange gode formål dramatisk. Men hvis regjeringen også mener at Redningsselskapet og Røde Kors gjør en livsviktig innsats for landet, finnes jo en god og ærbar pengekilde: staten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media