Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Valget av fredsprisvinner var enstemmig

Klokka 11.00 får du vite hvem vinneren er.

OFFENTLIGGJØRES I DAG: Thorbjørn Jagland offentliggjør vinneren av årets Nobels fredspris i dag.

Foto: Jo Straube / Dagbladet
OFFENTLIGGJØRES I DAG: Thorbjørn Jagland offentliggjør vinneren av årets Nobels fredspris i dag. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland røper ikke hvem som blir kunngjort som vinner av Nobels fredspris, men sier at komiteens beslutning var enstemmig.

En rekke medier har nevnt kandidater som de mener kan vinne fredsprisen. Men Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland forsøker å holde kortene tett til brystet.

- Det eneste jeg kan si er at vi har en enstemmig beslutning og at det ikke var særlig komplisert å komme fram til den, opplyser Jagland til Aftenposten.

Som NTB meldte tidligere denne uken, har tre navn på forhånd pekt seg ut: den amerikanske ikke-voldseksperten Gene Sharp, den afghanske politikeren og kvinneforkjemperen Sima Samar og den kristne slumarbeideren Maggie Gobran fra Egypt.

Ingen av dem har favorittstempel og det råder en viss tvil rundt alle de tre forslagene.

Favorittstempel har heller ikke russiske menneskerettsaktivister, og det stilles spørsmål ved om Jagland vil risikere å legge seg ut med Russland ettersom han til daglig er generalsekretær i Europarådet, hvor også Russland er medlem.

NRK mener på sin side at det i år blir én prisvinner, og trekker fram EU som favoritt. Også russiske og hviterussiske menneskerettighetsforkjempere står sterkt i konkurransen, mener NRK.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media