- Valget av Palin overskygger alt han har gjort

New York Times sabler ned John McCain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIRGINIA (Dagbladet.no): For noen uker siden var det ingen selvfølge, men det kommer ikke som noen overraskelse at redaktørene i New York Times har falt ned på demokratenes presidentkandidat når de i dag toner flagg, 11 dager før presidentvalget.

Ordbruken i dagens lederartikkel er imidlertid knallhard.

Mens den høyt respekterte avisa, som på lederplass gjerne inntar standpunkter som kan plasseres på venstresida i amerikansk politikk, hyller Obama for hans stødige framtreden, dømmekraft og positive valgkamp, får den republikanske rivalen gjennomgå.

- Lefler med rasisme

Og igjen er det utpekelsen av Sarah Palin som virkelig får blodet til å koke hos de intellektuelle. New York Times går så langt som å nærmest annullere hele McCains politiske karriere på bakgrunn av visepresidentkandidatvalget.

«Senator John McCain har trukket seg lengre og lengre tilbake på ytre flanke i amerikansk politikk, og har drevet en valgkamp basert på splittelse mellom partiene, krig mellom klassene og til og med hint av rasisme. Hans politikk og verdenssyn er bundet til fortida. Hans valg av en visepresidentkandidat som er så åpenbart upassende for embetet var en siste opportunistisk handling og dårlig dømmekraft som overskygget alt han har oppnådd i løpet av 26 år i Kongressen.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer