Valget i Afghanistan skal avgjøres med nytelling

De to presidentkandidatene i Afghanistan er enige om å rette seg etter FN-overvåket nyopptelling.

MENER BEGGE DE HAR VUNNET: Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah mener begge de har gått av med valgseieren i Afghanistan, men nå skal FN granske det omstridte valgresultatet. Foto: AFP/SHAH MARAI/NTB SCANPIX
MENER BEGGE DE HAR VUNNET: Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah mener begge de har gått av med valgseieren i Afghanistan, men nå skal FN granske det omstridte valgresultatet. Foto: AFP/SHAH MARAI/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ashraf Ghani og Abdullah Abdullah mener begge de har gått av med valgseieren i Afghanistan, men nå skal FN granske det omstridte valgresultatet.

USAs utenriksminister John Kerry sier at alle de åtte millioner stemmene i valget skal telles på nytt, og opptellingen vil begynne innen det kommende døgnet.

Innsettelsen av ny president, som egentlig skulle finne sted den 2. august, blir utsatt, sier Kerry på en felles pressekonferanse med Ghani og Abdullah lørdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer