- Valget i Burma alt annet enn fritt og rettferdig

Bekymret Barack Obama er i nabolandet India.

KRITISK: USAs president Barack Obama er for tida på rundreise i Asia. Her taler han til studenter i Mumbai i India. Presidenten er meget bekymret for valget i nabolandet Burma. Foto: AP/Rafiq Maqbool/Scanpix
KRITISK: USAs president Barack Obama er for tida på rundreise i Asia. Her taler han til studenter i Mumbai i India. Presidenten er meget bekymret for valget i nabolandet Burma. Foto: AP/Rafiq Maqbool/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valget i Burma kom i gang søndag. Militærjuntaen har sørget for at det er så godt som umulig for opposisjonen å vinne, og USAs president Barack Obama sier valget er alt annet enn rettferdig.

Organiseringen av valget er blitt skarpt kritisert. En fjerdedel av setene i nasjonalforsamlingen er reservert hæren, og regimestøttede kandidater har fått store fordeler i valgkampen.

- Valget som finner sted i Burma nå vil bli alt annet enn fritt og rettferdig, sa den amerikanske presidenten Barack Obama søndag under et besøk i India. Han er for tiden på rundreise i Asia, og første stopp er India, et av Burmas naboland.

- Folket i Burma har altfor lenge blitt nektet retten til å bestemme sin egen skjebne, sa han.

Demokratiforkjemper Aung San Suu Kyi, som har sittet i husarrest det meste av tiden siden forrige valg i 1990, kommer ikke til å delta i valget. Hun og hennes parti NLD boikotter stemmegivningen. Obama ba søndag burmesiske myndigheter om å sette henne fri.

Bevæpnede vakter i militærkjøretøy kjørte gjennom gatene i hovedstaden Rangoon valgdagen. Også i stemmelokalene var det militære til stede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer