UTSATT - IGJEN: Nigeriansk politi holder vakt ved et stemmelokale i byen Ibadan. Nå er valget ytterligere utsatt. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/SCANPIX
UTSATT - IGJEN: Nigeriansk politi holder vakt ved et stemmelokale i byen Ibadan. Nå er valget ytterligere utsatt. Foto: AP Photo/Sunday Alamba/SCANPIXVis mer

Valget i Nigeria er ytterligere utsatt

Tilbakeslag for håpet om et kaos- og fuskfritt valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget på ny nasjonalforsamling, presidentvalget og delstatsvalgene skal nå gjennomføres henholdsvis 9., 16. og 26. april.

- Kommisjonen har veid alle mulighetene opp mot hverandre, har tatt i betraktning omfattende råd fra nigerianere og har besluttet å holde valgene på andre datoer, sier Attahiru Jega, leder for den nasjonale valgkommisjonen INEC.

I første omgang var bakgrunnen for avgjørelsen om å utsette valget at valgmateriell mange steder ikke var kommet fram.

Å måtte utsette gjennomføringen er et stort tilbakeslag for det som skulle være begynnelsen på et nytt kapittel i kampen mot tidligere kaotiske valg preget av fusk og uregelmessigheter.

- Beslutningen vi har tatt, er virkelig tung. Men det er et viktig skritt for å sikre at valget 2011 blir troverdig, sa Jega i en TV-tale lørdag.

Nigeria er Afrikas mest folkerike stat med 150 millioner innbyggere, og valget er imøtesett med betydelig spenning for å se om det ville markere et brudd med tidligere praksis.

(NTB)