Valget i Pakistan er i gang

86 millioner stemmeberettigede pakistanere kan nå gå til urnene.

FAVORITT: Tidligere statsminister Nawaz Sharif og hans konservative parti Den pakistanske muslimske ligaen Nawaz (PML-N) er favoritt til å vinne valget. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/Scanpix
FAVORITT: Tidligere statsminister Nawaz Sharif og hans konservative parti Den pakistanske muslimske ligaen Nawaz (PML-N) er favoritt til å vinne valget. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetsoppbudet på valgdagen er enormt som følge av den svært blodige opptakten til valget. Taliban har gjennomført en serie med drap. Senest fredag kveld ble tre personer skutt og drept, en av dem en uavhengig kandidat til nasjonalforsamlingen.

Regjeringspartiet Pakistans folkeparti (PPP) ventes å gjøre det dårlig på grunn av misnøye med regjeringen og president Ali Asif Zardari. Tidligere statsminister Nawaz Sharif og hans konservative parti Den pakistanske muslimske ligaen Nawaz (PML-N) er favoritt til å vinne valget.

Men den tidligere cricketstjernen Imran Khan og hans parti Bevegelse for rettferdighet (PTI) ventes også å gjøre det bra.

Det er første gang siden landet ble selvstendig i 1947 at en demokratisk valgt regjering i Pakistan har sittet ved makten i en hel femårsperiode og overdrar makten til en ny sivil regjering.

(NTB)