Valget i Pakistan utsatt

Går til urnene 18. februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Valgkommisjonen i Pakistan har bestemt at det ikke er mulig å holde valg i landet som planlagt 8. januar. På grunn av opptøyene etter drapet på Benazir Bhutto 27. desember utsettes valget til 18. februar, melder AP.

- Valgprosessen ble satt på hvil i flere dager under opptøyene. Flere valgkontorer ble brent og stemmesedler ødelagt, sier Qazi Mohammed Farooq.

Opptøyene resulterte i at 58 mennesker ble drept og ødeleggelser for flere titalls millioner. Bhuttos hjemprovins Sindh ble spesielt hardt rammet.

Frykter valgfusk

Partiet til den drepte opposisjonslederen Benazir Bhutto raser mot utsettelsen.

- Musharraf frykter nederlag. Hvis valgprosessen ødelegges vil det bli nye protester og det er fare for opptøyer, sier Babar Awan fra Bhuttos parti.

Tidligere statsminister og opposisjonsleder Nawaz Sharif støtter PPP og mener Musharraf utsetter valget i håp om at raseriet over Bhuttos død har lagt seg innen 18. februar.

Etter drapet har det kommet fram opplysninger om at Bhutto satt på informasjon om at militæret planla valgfusk i det kommende valget. Etter drapet har det vært sterkt press fra mange vestlige land om at det kommende valget må overvåkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer