Valget i Thailand kunne ikke fullføres

Ingenting er avklart i Thailand etter et valg hvor flere millioner velgere ble hindret i å stemme. Valget er ikke over.

FORTSETTER: De regjeringsfiendtlige demonstrantene i Bangkok brøt opp fra sine leire nord i byen og marsjerte inn til Lumpini-parken i midtbyen. Antallet skrumper inn. Men de fortsetter kampen for å styrte statsminister Yingluck Shinawatra, og hennes vansker er ikke over ennå. Foto: AFP / Scanpix
FORTSETTER: De regjeringsfiendtlige demonstrantene i Bangkok brøt opp fra sine leire nord i byen og marsjerte inn til Lumpini-parken i midtbyen. Antallet skrumper inn. Men de fortsetter kampen for å styrte statsminister Yingluck Shinawatra, og hennes vansker er ikke over ennå. Foto: AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 67 av 375 valgkretser - 18 prosent - kunne ikke valget fullføres søndag, opplyste Valgkommisjonen. Rundt 10 prosent av valglokalene måtte stenge, fordi demonstranter sperret adgangen for velgerne. Flere millioner av Thailands 44,6 millioner stemmeberettigede ble hindret fra å stemme. De såkalt «gule» demonstrantene, som i tre måneder har kjempet for å felle statsminister Yingluck Shinawatra, har også kjempet mot dette nyvalget, som hun utskrev for å undergrave demonstrantene. Mandag, dagen etter parlamentsvalget, pakket de «gule» demonstrantene sammen telt og annet utstyr og forlot sine leire nord i Bangkok. De dro til Lumpini-parken i midtbyen. Under ledelse av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban gikk en del av dem til fots, mens andre tok motorsykler eller bil. Men de lovte å fortsette kampen mot statsministeren og det de kaller «Thaksin-regimet» fram til seier.

- Jeg tror Yinglucks folk vil begynne å bruke mer makt mot oss fra i dag. Vi vil ikke ha flere skadde, så vi flytter oss til tryggere steder, sa Suthep til Blue Sky TV, som er opposisjonens fjernsynskanal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer