Valget klart tidligst mandag

Selv om Bush leder med omlag 300 stemmer i det avgjørende valget i Florida, er fortsatt ingenting klart ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens mange søksmål ennå venter på å bli avgjort, forsøkte delstatsminister Katherine Harris å få høyesteretten i Florida til å stoppe all håndtelling av stemmer i dag. Hun ba også om at Statsdomstolen tar kontroll over alle søksmål som går på stemmetellingen. Begrunnelsen Harris ga var at med alle de forskjellige søksmålene som nå blir lansert, vil det være for mange tolkninger, som gir et fullstendig uoversiktlig bilde av hva resultatet for delstatsvalget vil bli. Når Statsdomstolen vil ha en avgjørelse klar vet ingen.

  • I Palm Beach utsatte fylket i dag håndtellingen av stemmene, til en statsdommer bestemmer hvorvidt stemmesedler som ikke er riktig gjennomhullet skal tas med i tellingen.
  • Floridas myndigheter har satt en frist til klokka 14.00 lokal tid (20.00 norsk tid) for fylker som vil fortsette håndtellingen av stemmer. Fylkene må levere en skriftlig begrunnelse for å fortsette tellingen før fristen går ut.
  • Broward county har ennå ikke bestemt hvorvidt de skal foreta en manuell omtelling. Demokratene har gått rettens vei for å få en omtelling.
  • Miami-Dade county avslo demokratenes anmodning om håndtelling av stemmene. Avgjørelsen ble tatt etter en håndtelling av seks kommuner hvor Gore bare fikk seks flere stemmer i gjennomsnitt.
  • Volusia county fullførte sin håndtelling tirsdag kveld.
  • Den endelige opptellingen vil ikke bli ferdig før poststemmene er talt opp. Dette kan først påbegynnes fredag kveld.

Bush leder

Vinneren av valget i Florida vil få et flertall av valgmennene, og vil bli tatt i ed som den 43. amerikanske presidenten den 20. januar 2001.

Foreløpig leder Bush med omlag 300 stemmer på Al Gore etter at seks millioner stemmer er talt opp.

Det endelige resultatet vil tidligst være klart mandag kveld. Da vil alle stemmene som ble postsendt også være talt opp, og alle stemmer som har blitt talt på nytt for hånd.

<B>INTET KLART:</B> Fortsatt er ingenting klart etter folket gikk til stemmeurnen i Florida. En uke etter valget ser det ut til at resultatet tidligst er klart mandag i neste uke.