- Valget var en suksess

Karzai fornøyd med valget i Afghanistan. 73 angrep i 15 provinser i dag.

VALGDAGEN: President Karzai erklærte seg meget fornøyd med dagens valg i Afghanistan. Han kunne fortelle om 73 angrep i totalt 15 provinser i løpet av valgdagen.   AFP PHOTO/SHAH Marai
VALGDAGEN: President Karzai erklærte seg meget fornøyd med dagens valg i Afghanistan. Han kunne fortelle om 73 angrep i totalt 15 provinser i løpet av valgdagen. AFP PHOTO/SHAH Marai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Valgdagen torsdag var en god dag for Afghanistan, fastslår landets president Hamid Karzai.

— Det afghanske folket trosset raketter, bomber og trusler og gikk ut for å avgi stemme. Vi får vente og se hvor høy valgdeltakelsen var, men folk avga stemme, og det er storartet, sa Karzai til Reuters på valgkvelden.

Karzai omtalte valget som en suksess og fortalte Reuters at det var 73 angrep i 15 provinser i Afghanistan på valgdagen.

Millioner av afghanere avga i dag sin stemme, og trosset med det de mange truslene fra Taliban om flere sporadiske angrep landet rundt. To talibanere ble tidligere i dag drept i en skuddveksling i Kabul, og i 15 provinser ble det meldt om eksplosjoner og rakketangrep. Hovedsakelig i de sørlige og østlige områdene i Afghanistan.

Sittende president, Hamid Karzai, ga sin stemme på en skole nær presidentpalasset i Kabul. Sikkerhetsoppbudet rundt presidenten var meget stort, men Karzai understreket viktigheten av å gå til stemmeurnene på valgdagen.

- Det afghanske folk har trosset bomber, raketter og trusler for å komme for å stemme på denne dagen, fortalte Karzai de oppmøtte journalistenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer