- Valget var en suksess

Karzai fornøyd med valget i Afghanistan. 73 angrep i 15 provinser i dag.

VALGDAGEN: President Karzai erklærte seg meget fornøyd med dagens valg i Afghanistan. Han kunne fortelle om 73 angrep i totalt 15 provinser i løpet av valgdagen.   AFP PHOTO/SHAH Marai
VALGDAGEN: President Karzai erklærte seg meget fornøyd med dagens valg i Afghanistan. Han kunne fortelle om 73 angrep i totalt 15 provinser i løpet av valgdagen. AFP PHOTO/SHAH MaraiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Valgdagen torsdag var en god dag for Afghanistan, fastslår landets president Hamid Karzai.

— Det afghanske folket trosset raketter, bomber og trusler og gikk ut for å avgi stemme. Vi får vente og se hvor høy valgdeltakelsen var, men folk avga stemme, og det er storartet, sa Karzai til Reuters på valgkvelden.

Karzai omtalte valget som en suksess og fortalte Reuters at det var 73 angrep i 15 provinser i Afghanistan på valgdagen.

Millioner av afghanere avga i dag sin stemme, og trosset med det de mange truslene fra Taliban om flere sporadiske angrep landet rundt. To talibanere ble tidligere i dag drept i en skuddveksling i Kabul, og i 15 provinser ble det meldt om eksplosjoner og rakketangrep. Hovedsakelig i de sørlige og østlige områdene i Afghanistan.

Sittende president, Hamid Karzai, ga sin stemme på en skole nær presidentpalasset i Kabul. Sikkerhetsoppbudet rundt presidenten var meget stort, men Karzai understreket viktigheten av å gå til stemmeurnene på valgdagen.

- Det afghanske folk har trosset bomber, raketter og trusler for å komme for å stemme på denne dagen, fortalte Karzai de oppmøtte journalistenen.

Karzai har sterk motstand fra andre kandidater, men er likevel favoritt til å bli gjenvalgt til en ny presidentperiode.

Taliban påsto i flere uttalelser at det ville bli en hel rekke angrep i dag, og at de hadde 20 selvmordsbombere plassert i Kabul.

Ifølge Afghanistans sikkerhetsmyndigheter ble 26 drept under valgdagen.


VALGDAG: En gruppe afghanske kvinner står i kø for å avlegge sin stemme. Taliban hadde gått ut og advart om å stemme og har uttalt at de ville gå til angrep på dagen. (AP Photo/Kevin Frayer)
VALGDAG: En gruppe afghanske kvinner står i kø for å avlegge sin stemme. Taliban hadde gått ut og advart om å stemme og har uttalt at de ville gå til angrep på dagen. (AP Photo/Kevin Frayer) Vis mer