Valgets kval

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rødt eller blått, gult eller grønt. Sosialistisk, liberalt eller borgerlig. Ikke vet jeg hva som er best, og egentlig tror jeg ingen vet det.

Eller spør man politikere, så sitter de alle på fasiten. Det er det som er pokker’n! Ingen kan si hva som er best. Egentlig. Men det jeg vet, er at jeg uansett skal stemme. I motsatt fall, om jeg lar hver å stemme, har jeg meg selv å takke når politiske vedtak blir gjort i strid med mine ønsker. Ikke slik å forstå at politikere er veldig forutsigbare eller 100 % til å stole på, men da bidrar man i alle fall etter beste evne. Man stemmer. Man bidrar til å ivareta det levende demokratiet vi faktisk har. Og det må man vel kunne forlange av alle stemmeberettigede?

Jeg skriver dette slik fordi jeg hører en del som er ganske likegyldig til fylkes-, kommune- og ordførervalget, - de har ikke greie på politikk, sier de. Og den naturlige konsekvensen for dem da, blir ”sofademokratene”. – De lar være å stemme. Og et så grenseløst lite gjennomtenkt resonnement provoserer meg; De gidder ikke å forsøke og forstå! De lener seg tilbake og lar andre bestemme, - og dyrker sin oppgitthet over dårlig politisk innsikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer