Valgets villeste vinner

SEATTLE (Dagbladet): Det amerikanske folk har sagt sin mening om politikerne, marihuana og homofilt partnerskap. Valgets villeste resultat var trolig valget av den tidligere fribryteren Jesse «The Body» Venture til guvernør i Minnesota.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRAFTGUVERNØR: Jesse «The Body» Ventura.

Talkshowverten David Letterman kommenterte valget av Jesse Venture:

- Nå bygges det ei bru forsterket av steroider inn i det 21. århundre. Men president Bill Clinton er strålende fornøyd.

- Jeg er stolt av det amerikanske folket etter dette valget. De har gitt klar beskjed om at vi er her for deres skyld. Folket vil ha en sosial profil og tenke framover, sa en tydelig lettet president Bill Clinton. Etterkrigstidas mest oppsiktsvekkende mellomvalg i USA har gitt demokratene fire nye seter i Representantenes hus. I Senatet er situasjonen som før med 55- 45 til republikanernes fordel. Det er første gang på 60 år at en sittende presidents parti har vunnet plasser.

- Det er pressen som har ødelagt for oss ved å snakke for mye om Lewinsky-skandalen, sutrer Husets ordfører, Newth Gingrich, som hadde håpet på 30 nye republikanske plasser.

Presidentvalg

- Nå har vi fått beskjed fra folket om å konsentrere oss om det folket bryr seg om: helse og undervisning, sa visepresident Al Gore, som tenker presidentvalg i 2000. Han har fått god plass i valgkampen av president Clinton og kan regne med å møte den gjenvalgte guvernøren i Texas, republikaneren George W. Bush, i kappløpet om presidentembete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer