SI NEI:  Siv Jensen oppfordret kommunene til å si nei til å bosette flere Syria-flyktninger. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SI NEI: Siv Jensen oppfordret kommunene til å si nei til å bosette flere Syria-flyktninger. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Valgforsker kritisk til Jensens Syria-utspill

- Jeg trodde vel egentlig at Siv Jensen hadde nestleder Per Sandberg til å gjøre sånt som dette, sier valgforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Fremskrittspartiets valgkampåpning i Ålesund lørdag oppfordret Jensen kommunene til å si nei til å bosette flere Syria-flyktninger.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Frp-leder Siv Jensens kontroversielle utspill om Syria-flyktninger ville føre til en rotete statsform.

- Jeg trodde vel egentlig at Siv Jensen hadde nestleder Per Sandberg til å gjøre sånt som dette. Hun kan godt si at Frp er imot å ta inn flere Syria-flyktninger, men aktivt å oppfordre folkevalgte på lavere nivå til å sabotere et stortingsvedtak er å gå for langt, sier Aarebrot til Aftenposten.

Valgforskeren, som selv er medlem av Ap, mener det ville være problematisk dersom statsråder i regjeringen på flere områder skulle anbefale folk å sabotere stortingsvedtaket.

- Det ville være som om man sa at dere ikke trenger å bry dere om bygningsforskriftene, for dem er vi imot. Det ville blitt en rotete statsform, mener han.

Aarebrot mener Erna Solberg (H) tar feil når hun sier at utspillet fra Frp-lederen handler om ytringsfriheten, og mener statsminister bør avklare dette i mandagens partilederdebatt.

Siv Jensen avviste overfor NTB søndag at hun er i ferd med å sabotere Syria-forliket på Stortinget, men fastslo at hun ønsker en omkamp om saken i høstens kommunevalg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram